Slökokt kackelracka (kyckling)

Så var fågeln billig igen, måste ju ta tillfället i akt. Det var dessutom riktigt färsk svensk fågel.

Fram med slökokaren och i med en burk bambuskott, en burk champinjoner, 1 burk kokosmjölk (lätt), 1 burk krossade tomater och ett knippe hemdrivna lins groddar samt en hackad lök och ett par vitlöksklyftor hackade. Lite soya och rökarom. I detta rör jag ner 2 dl ris. Men:
Först ska kycklingen rubbas med en grillrubb jag hade kvar från tidigare pulled beef. Låt ligga någon eller ett par timmar.

Lägg i all burkmat och övrigt, lägg sedan fågeln ovanpå och ruska ner den i massan. Låt gå på hög i fyra timmar. Sedan tar jag upp fågeln och låter den svalna så den är hanterbar medans övriga varor får fortsätta småputtra i grytan. Rensa kycklingen och finfördela köttet, lägg tillbaka det i grytan och rör om. Nu kan man tillsätta en redning av Maizena och matgrädde eller mjölk, valfritt. Rör om noga och låt stå ca 20 min. KLART.

Grytan kan gärna stå några minuter utan värme för bättre ät temperatur.
Till detta lingonsylt eller äppelmos, surkål, kimchi, syrad gurka. Ja valen är många. Kanske förstärka med mer ris eller kokt potatis.

Skriv ut receptet.

Om SM5MEK

Radioamatör och hobbyodlare och amatörfotograf.
Det här inlägget postades i Gryta, gurka, Inläggningar, Koka, Kryddor, Kyckling, Mjölksyrat, Okategoriserade, Potatis, slökokning, slowcooker och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Slökokt kackelracka (kyckling)

  1. Ping: Sous vide cooker. | SM5MEK,s blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.