Skånsk senap

En senap med pepparrot och ingefära som ger ett fint lyft till smaken av denna senap. 1. Lägg senapsfröna i kallt vatten och koka upp.

  • 3/4 dl gula senapsfrön
  • 1/2 dl bruna senapsfrön
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 msk. fint riven pepparrot
  • tsk. fint riven ingefära
  • 1 tsk. salt
  • 3 msk. vitvinsvinäger
  • 3 msk. honung
  • 1/2 dl solrosolja
  1. Lägg senapsfröna i kallt vatten och koka upp.
  2. Mixa med stavmixer i 3-4 minuter.
  3. Tillsätt pepparrot och ingefära och mixa snabbt.
  4. Häll i salt, vinäger, honung och olja, mixa till en jämn konsistens.
  5. Häll senapen på en steriliserad burk. Låt senapen stå och mogna några dagar, helst en vecka innan du brukar den. Håller flera månader i kyl.